Zorgen voor elkaar, da’s toch normaal?

zorgen

Net als 4,5 miljoen inwoners van Vlaanderen betaal ook jij elk jaar een solidaire bijdrage van 52 euro. Maar die bijdrage, waar dient die nu eigenlijk juist voor? Om duidelijkheid te scheppen, slaan de Vlaamse overheid en het Leuvense communicatiebureau Absoluut voor de tweede keer op rij de handen in elkaar. Met de jaarlijkse solidaire bijdrage verbetert de Vlaamse sociale bescherming de levenskwaliteit van meer dan 300.000 zorgbehoevenden.

Wie ziek is, kan in België rekenen op de sociale zekerheid. Zo krijg je dokterskosten, medicatie en andere ziektekosten terugbetaald. Maar wat als je veel zorg nodig hebt? En dit voor een lange periode? In dat geval helpt de Vlaamse sociale bescherming je met een financiële tegemoetkoming, het zorgbudget. En dat dankzij de jaarlijkse solidaire bijdrage van 52 euro die elke Vlaming ouder dan 26 jaar betaalt. Een bijdrage die er bovendien ook voor zorgt dat zorg betaalbaar blijft voor iedereen. Want zeg nu zelf, zorgen voor elkaar, da’s toch normaal? Ook meteen de insteek van de campagne van het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid en communicatiebureau Absoluut. Nieuw dit jaar is dat mensen die minder mobiel zijn met tussenkomt van de Vlaamse sociale bescherming een mobiliteitshulpmiddel kunnen kopen of huren. Voor hen kan een rolstoel, elektrische scooter of driewielfiets een wereld van verschil maken.

De campagne bestaat uit een algemene tv-spot, affiches en verschillende folders die verstuurd worden bij de brieven van de mutualiteit. Daarnaast wordt er ook geadverteerd op zoekmachines. En volgde de lancering van een socialmedia-campagne met getuigenisfilmpjes die aantonen wat het zorgbudget concreet betekent voor zorgbehoevenden met uiteenlopende noden.

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!