In 1914 trokken de Duitse troepen, onderweg naar Frankrijk, dwars door Aarschot, Dendermonde en Leuven. Hun doortocht zette de steden in vuur en vlam en doopte hen tot martelaarsteden. Gruwel die de steden 100 jaar later uitgebreid willen herdenken.

De baseline ‘On the road to Flanders Fields’ vormde, samen met een campagnewebsite, de kapstok van de campagne die het herdenkingsprogramma bekend moest maken.

Via busflanken, affiches, programmabrochures en vlaggen brachten we de boodschap in het straatbeeld. Dat alles met een stevige dosis kleur. Helemaal anders dan andere oorlogsbeelden dus.

123
tassen koffie
55,3
op de server
329
Photoshop files
413
oude oorlogsfoto's
150
verbrande boeken
200
uren opzoekingswerk

Om ambassades en de pers in te lichten over het programma stuurden we hen een verbrand boek op. Een referentie naar de brand in de Leuvense Universiteitsbibliotheek 100 jaar geleden, een barbaarse daad waarbij duizenden boeken in de vlammen opgingen.

We lieten Leuvenaar Rudi Vranckx voor één keer zelfs een oorlogsreportage in eigen land draaien, die in première ging op het Documentaire Festival Docville.


Alle openluchtconcerten en theatervoorstellingen waren uitverkocht en Leuven, Aarschot en Dendermonde kregen heel wat dagjestoeristen op bezoek. Achteraf werden er een aantal schitterende succestentoonstellingen georganiseerd.

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!