Beroepen in de zorg- en welzijnssector staan nog altijd heel hoog in het lijstje van knelpuntberoepen in ons land. Hardnekkige vooroordelen zoals moeilijke uren en zwaar fysiek werk zorgen voor veel onopgevulde vacatures. Het werd tijd om het grootste extralegale voordeel van zorgjobs in de verf te zetten: de merci die je terugkrijgt van al wie je verzorgt.


Aan Absoluut om meer mensen warm te maken voor een job in de zorg- en welzijnssector. Met de hashtag #proudtocare lanceerden we op 12 mei – de internationale dag van de verpleegkunde – een campagne waarin zorgverleners met trots vertellen over hun job. De hele sector, van studenten verpleegkunde tot de koks van de ziekenhuiskeukens, nam op die dag met selfies het web over. De hashtag #proudtocare werd trending topic op Twitter en de campagne werd door diverse media opgepikt.

85
keer op de radio geweest
1351
mensen gebruikten de hashtag
10
filmpjes op social media
43
mensen geshoot

Ook MNM zette zich achter onze campagne en daagde jeugdbewegingen uit om een dagje mee te draaien in de zorg. We zetten filmpjes in op social media en zonden radiospots uit op MNM, Q-Music, Studio Brussel en Top Radio. En wie er meer over wilde weten, kon terecht op de vernieuwde website.

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!