Als het op geweld aankomt, zijn senioren de meest kwetsbare groep. Niet alleen fysiek, maar ook minder zichtbaar psychisch, seksueel en zelfs financieel geweld. De misbruikplegers zijn meestal bekenden zoals mantelzorgers, kinderen of kennissen. Maar er is één persoon die meestal met elke vorm van geweld wegkomt: je partner. Want die zou je nooit proberen te kwetsen, toch?

Helaas. Partnergeweld bij senioren komt wel degelijk voor. Zelfs meer dan je denkt. We doorbraken het taboe in een campagne voor 1712. De hulplijn die je belt, met vragen over geweld. We lanceerden de campagne in opdracht van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin op de Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling.


‘Is jouw partner geweldig of gewelddadig?’ Met die choquerende vraag zetten we meteen de toon in de nieuwe 1712-campagne. Centraal in de campagne: een filmpje waarin handen van senioren alle vormen van partnergeweld uitbeelden.

Het filmpje werd uitgezonden op alle regionale zenders en ingezet op sociale media. De affiches werden verspreid via de partners van het Departement. En last but not least: we gaven het logo van 1712 een nieuwe, frisse uitstraling, die klopt volgens het merkbeleid van de Vlaamse overheid.

8000
bezoekers op brusselwerkt.be
770
inschrijvingen
1
Facebookverslag op HUMO
125
gepersonaliseerde affiches

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!