Krachtig inhaken op valentijn, check. Te midden van alle romantische, zeemzoeterige berichten springt onze harde boodschap in het oog: ook op valentijn worden honderd vrouwen, mannen en kinderen in België verkracht. Net als elke dag.


Geen choquerende beelden om die kernboodschap over te brengen. Werkt toch niet en dat weten we. Dus pikte we in op de sterke symboliek die tijdens de valentijnsperiode rond rozen hangt. In een opvallende spot worden honderd rozen kapot geknepen, uit elkaar getrokken en gebroken. Een verwijzing naar alle slachtoffers van seksueel geweld, tot wel honderd per dag. Het filmpje was in alle nationale bioscopen en op social media te zien. Met de hashtag #100perdag en #100parjour kwam de massale verontwaardiging tegenover seksueel geweld aan het licht op alle sociale media.

Op valentijn verscheen een Boodschap van Algemeen Nut op Eén, La Une en La Deux. We plaatsten top topicals in de Nederlands- en Franstalige editie van Metro. Van seksueelgeweld.be/violencessexuelles.be maakten we een toegankelijk platform waar zowel slachtoffers als hun familieleden of vrienden terechtkunnen voor meer informatie over seksueel geweld en de aangifteprocedure. Ten slotte zetten we samen met de nachtelijke rozenverkopers een guerrilla-actie met geknakte rozen op touw.


25
pleisters (doornkwetsuren)
50
shades of pink
2201546
online views
415
bioscoopzalen

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!