Absoluut en 1712 doorbreken taboe rond partnergeweld op mannen

By 18 april 2018TV
partnergeweld_header

Geweld is nooit oké. Ook partnergeweld niet. Laat staan partnergeweld op mannen. En toch blijft dat laatste een groot taboe. Want een man, die laat zich toch niet door een vrouw slaan? In een pakkende tv-spot slaan de Vlaamse overheid, 1712 en communicatiebureau Absoluut het taboe aan diggelen.

Partnergeweld op mannen komt vaker voor dan we denken. En élke man kan ermee geconfronteerd worden. Jammer genoeg stuiten mannelijke slachtoffers van partnergeweld vaak op onbegrip. Logisch dus dat ze zich niet au sérieux genomen voelen en volledig dichtklappen. Terwijl partnergeweld altijd bespreekbaar moet zijn. Voor slachtoffers, daders en hun omgeving.

Om dat taboe te doorbreken, lanceerden de Vlaamse overheid, hulplijn tegen geweld 1712 en communicatiebureau Absoluut gisteren een brede tv-campagne die niet alleen slachtoffers, maar ook daders en omstaanders bereikt. In de confronterende tv-spot getuigt Axel Daeseleire, zelf een straffe gast, over zijn vriend die nog véél straffer is omdat hij de moed heeft om over partnergeweld te getuigen. De spot loopt twee weken lang in prime time op alle Vlaamse zenders.

Wie met vragen zit over geweld of een luisterend oor nodig heeft, kan anoniem terecht bij hulplijn 1712 of op 1712.be.

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!