Nieuw hiphopnummer van Safi geeft jongeren goesting in de zorgsector

1200x628

‘We hebben nood aan healers’, dat rapt Safi in zijn nieuwe nummer ‘Healers’. Met die woorden legt hij de vinger op de wonde van de zorgsector, want die lijdt aan enorme tekorten. Op maar liefst 3 jaar tijd stegen de openstaande vacatures met 70 %! De oplossing voor deze epidemie? Jongeren warm maken om in de zorg sector te stappen met o.a. een hiphopnummer. Absoluut en Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin sloegen daarvoor de handen in elkaar.

Geen bloedtekort, maar wel werknemerstekort in de zorgsector. Momenteel wordt er gezocht naar 1.474 verpleegkundigen, 844 zorgkundigen, 912 opvoeders of kinderbegeleiders en 190 kinesisten en ergotherapeuten. Het geneesmiddel? Jongeren tussen 12 en 14 jaar goesting geven om later als zorgprofessional aan de slag te gaan. Om hen te bereiken kropen we in hun leefwereld om te onderzoeken wat hen boeit. De diagnose? Games zijn populair, érg populair. Wie graag gamet ziet dat er een duidelijke link is tussen de zorgprofessionals en Healers uit games. Nog nooit gehoord van Healers? Het zijn personages die de andere spelers beschermen, verzorgen en ondersteunen. Exact wat zorgprofessionals dagelijks doen.

De Mechelse rapper Safi maakte daarom het lied ‘healers’. Dat wordt op maandag 27 mei gelanceerd in samenwerking met MNM tijdens de grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Ook Generation M snijdt het thema aan. Geen song zonder bijhorende videoclip. Die is online te bekijken op Youtube en wordt ook gepromoot op Facebook en Instagram. Een jongerencampagne zou niet volledig zijn zonder influencers. Steffi Mercie, Elindo Avastia en Sarah Bossuwe moedigen hun volgers op Instagram en TikTok aan om later een studie in de zorg te overwegen. Ook kledingketen JBC sprong mee op de brancard, euh kar. Zij delen gratis coole healerbuttons uit. Kortom, een hippe campagne voor en door jongeren met het hart op de juiste plaats.

Meer info is te vinden op ikgaervoor.be

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!