MyMinfin: niet sexy, maar absoluut nuttig

long01b

Een restaurant reserveren, daten, een reis boeken: wat doe je tegenwoordig niét online? Waar je misschien niet spontaan aan denkt: je fiscaal dossier. Ook dat vind je nochtans online op MyMinfin.be. Maar dat is momenteel nog geen evidentie. En daar wil de FOD Financiën verandering in brengen. Met de hulp van het Leuvense communicatiebureau Absoluut.

Vier paar schoenen kopen, de hele dag muziek streamen, een lief opscharrelen, overschrijvingen regelen en uiteraard kattenfilmpjes kijken. Allemaal in één klik gebeurd. Hetzelfde geldt voor je fiscaal dossier. Dat kan je makkelijk raadplegen en beheren op MyMinfin.be. Op het online platform vind je verder nog Tax-on-web (de toepassing voor je belastingaangifte), je huurcontract, je kadastraal inkomen, en ga zo maar door. Het enige probleem: veel Belgen denken voorlopig nog niet aan MyMinfin.be als het over hun fiscaal dossier gaat.

En daar wil Absoluut met hun campagne verandering in brengen. De insteek: er zijn tal van zaken die mensen al evident vinden om online te doen, zoals een job vinden of een gitaar kopen. MyMinfin.be is misschien niet even sexy, spannend of romantisch, maar wel heel nuttig! Die gedachte goot het communicatiebureau in zeven affiches die werden ingezet op bussen, als bannering en op social media. En ook advertenties in kranten kwamen er aan te pas. Daarnaast werd er een radiospot gelanceerd met dezelfde insteek. Dus: weg met paperassen en nodeloos tijdverlies. Voortaan check je je fiscaal dossier op MyMinfin.be.

Meer info is te vinden op www.myminfin.be

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!