Geen griep voor Yvette dit jaar

long1

Ook al lijkt het nu nog volop zomer, de winter én het bijhorende griepseizoen zijn in aantocht. Net als bij de vorige editie van de griepvaccinatiecampagne van het Agentschap Zorg & Gezondheid en communicatiebureau Absoluut ligt ook dit jaar de focus op gezondheidsmedewerkers. Doel: griep uit elk gezondheidsteam houden. En ervoor zorgen dat Yvette dit jaar geen griep krijgt.

Griep kan iedereen missen als de pest. Maar gezondheidsmedewerkers moeten zich er extra tegen wapenen. Ze lopen niet alleen zelf een groot risico om seizoensgriep te krijgen, maar ook om patiënten of bewoners met het virus te besmetten. En dat is een risicogroep die heel gevoelig is voor de complicaties van griep. In ieders belang dus dat àlle zorgverleners en personeelsleden uit de zorgsector zich laten vaccineren, terwijl nu amper de helft van hen dat doet. Daarom lanceert het Agentschap Zorg & Gezondheid opnieuw een griepvaccinatiecampagne.

Communicatiebureau Absoluut zorgde voor het personaliseerbare campagnebeeld via de online tool en alle afgeleide campagnematerialen. Boegbeeld van de campagne is Yvette, omringd door verschillende gezondheidsmedewerkers. De boodschap van de campagne blijft ongewijzigd: ‘hou griep uit je team’. Op de campagnewebsite kunnen ziekenhuizen, woonzorgcentra en andere zorgorganisaties een gratis motivatiepakket bestellen. Dat bestaat o.a. uit een folder, stickers, tafelstaanders en personaliseerbare affiches.

Meer info is te vinden op www.hougriepuitjeteam.be.

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!