Davy De fauw reikt trofee uit aan verpleegkundige Liesbeth

Davy

Gisteren sleepte Ruud Vormer de Gouden Schoen in de wacht, maar enkele minuten voordien reikte Davy De fauw, voetballer bij Zulte Waregem, de Witte Schoen al uit aan Liesbeth Moortgat. Want ook verpleegkundigen verdienen aandacht en respect voor hun prestaties.

Onder grote persbelangstelling vond gisteren het Gala van de Gouden Schoen plaats in Paleis 12 in Brussel. Maar op de parking was het de Witte Schoen die in de spotlight stond. Zulte Waregem-speler Davy De fauw reikte de trofee uit aan Liesbeth Moortgat. Liesbeth is verpleegkundige in het AZ Delta in Roeselare waar ze patiënten met darmziekten (zoals de ziekte van Crohn) begeleidt.

Twee weken geleden beet Rode Duivel en voetballer bij Napoli Dries Mertens de spits af. Aan zijn vroegere buurvrouw Rita overhandigde hij de eerste Witte Schoen. Samen met de bewoners van Woonzorgcentrum De Wingerd in Leuven zette hij haar in de bloemetjes voor haar harde werk als verpleegkundige.

De uitreiking van de Witte Schoen kadert in de wervingscampagne ‘Ik ga ervoor’, die communicatiebureau Absoluut verzorgt voor het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin van de Vlaamse overheid. Tegen 2022 komen er in de zorgsector 60.000 jobs bij. Een hele uitdaging wordt het om die allemaal ingevuld te krijgen, zeker omdat er nu al meer dan 1.000 verpleegkundigen tekort zijn.

Bekijk het filmpje met Davy De fauw en Dries Mertens.

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!