Communicatie nieuws VRT-gebouw naar Connect en Absoluut

logo VRT op witte achtergrond

De openbare omroep heeft na een Europese aanbesteding
Connect en Absoluut aangesteld om de communicatie over het nieuwe VRT-gebouw te begeleiden. Connect is een expert in strategische communicatie, onder meer bij
infrastructuurwerken en mobiliteit. Absoluut verdiende haar strepen als creatief communicatiebureau. De opdracht start onmiddellijk. De verhuis is gepland in 2021.

In 2021 verhuist de VRT naar een nieuw gebouw op de Reyerssite in Brussel. De openbare omroep zocht een gespecialiseerde communicatiepartner om het vergunningentraject en de werfcommunicatie te begeleiden. Bovendien wil de VRT als werkgever haar 2200 medewerkers ook de nodige begeleiding geven bij dit grootschalige veranderingstraject.

STAKEHOLDERMANAGEMENT ALS FUNDAMENT

“We hebben al heel wat ervaring en expertise in grootschalige projecten. Toch is de communicatieopdracht voor het nieuwe VRT-gebouw een stevige uitdaging”, vertelt Maarten Debecker, partner bij Connect. “We maken een combinatie van verschillende communicatiedisciplines zoals infrastructuurcommunicatie, changemanagement en stakeholdermanagement en brengen alles samen in dit ene project.” Voor de uitvoering van de opdracht werken het communicatiebureau Connect en het creatieve bureau Absoluut als partners samen met de VRT. Dat is niet de eerste keer. Sinds 2016 werken beide bureaus al structureel samen voor de sensibiliseringscommunicatie van de afvalintercommunale Limburg.net.

COMPLEMENTAIRE PARTNERS

Ronny Schildermans, partner bij Absoluut: “We zijn twee communicatiebureaus die elk een eigen specialisatie hebben opgebouwd. Connect richt zich op de strategische communicatie en Absoluut verankert dit in creatieve toepassingen, zowel online als offline. Deze creativiteit speelt een belangrijke rol voor organisaties zoals de VRT. Bovendien heeft de VRT ook heel wat expertise en faciliteiten in huis. We zijn er dan ook van overtuigd dat deze complementariteit het project zal versterken.”

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!