Brexit, business as (un)usual

brexit

De Brexit is happening. En ongelooflijk: met amper meer dan één maand op de teller blijft het onduidelijk hoe die Brexit eruit zal zien. Ondernemers die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk hebben lang de kat uit de boom gekeken. Maar als ze niet snel maatregelen voorzien, zitten ze straks met een flinke kater. Daarom schudt communicatiebureau Absoluut in opdracht van Flanders Investment & Trade (FIT), nog eens stevig aan de boom. Want er is geen dag meer te verliezen om je bedrijf Brexit-proof te maken.

Op 29 maart 2019 stapt het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Soft, hard of no deal, zeker is dat de Brexit een grote impact gaat hebben op ondernemers die zaken doen met het VK. Hoé groot die impact juist gaat zijn? Moeilijk in te schatten. Nog steeds. Frustrerend, maar de harde werkelijkheid. Bedrijven kunnen zich maar beter goed voorbereiden. En daar helpt FIT hen graag bij met praktische tips en advies.

Om alle veranderingen in de kijker te zetten, kwam Absoluut met de slogan op de proppen: “Brexit, business as (un)usual.” We blijven verder ondernemen met het VK, alleen zal het er anders aan toe gaan. Quite peculiar. De radiocampagne werd begin deze week gelanceerd met een radiospot op Radio 1 en Studio Brussel. De insteek? Een scheiding tussen twee personen (VK en de EU) en de gevolgen voor hun omgeving. Er volgt ook een infomercial op Radio 1 met Claire Tillekaerts, CEO van FIT. Zij geeft drie weken lang tips om je bedrijf klaar te stomen voor de Brexit. Die tips verschijnen ook op bierkaartjes. Per slot van rekening is de Brexitsituatie even slikken en moet je dat alles kunnen doorspoelen. De hele campagne loopt ook op social campagne (Facebook, LinkedIn en Twitter) en wordt ondersteund met een flinke Google search campagne.

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!