Ben jij het beu? Zet je app dan aan!

long03 (1)

Lanceringscampagne over Coronalert-appwakkert onze weerbaarheid aan.

Goed nieuws: vanaf vandaag voeren we de strijd tegen Corona stevig op. Want de langverwachte contacttracing-app Coronalert is nu voor iedereen beschikbaar. De app is het nieuwe, krachtige wapen waarmee we de verspreiding van het virus kunnen indammen. En da’s goed nieuws, want één vaststelling staat als een paal boven water: iedereen is deze situatie hartsgrondig beu. Hoog tijd dus om die nieuwe troef snel en slim in te zetten.
Dat deed communicatiebureau Absoluut met een campagne die onze virusmoeheid omzet in een flinke portie motivatie. De oproep is simpel en duidelijk: “Ook corona beu? Coronalert aan = samen corona verslaan.”

De voorbije periode was lastig en langdradig, maar we toonden ons hardnekkig en strijdvaardig. Een inspanning die allesbehalve vanzelfsprekend was. Want het virus geeft zich maar niet gewonnen. Dat voelen we vandaag allemaal: we zijn het zò beu en laten dat steeds duidelijker horen. Daarom pakte Absoluut juist dit momentum beet om onze burgerzin een nieuwe boost te geven.

Staat jouw ik-ben-het-beu-app al aan?

Er zijn al veel coronacampagnes geweest. De kernmotivatie luidde steeds: zorg voor jezelf en elkaar. Dat blijft gelden, maar deze campagne slaat een nieuwe toon aan. Met een reeks affiches en social media ads toont de campagne eerst en vooral begrip voor het alles overheersende beu-gevoel. Maar ze buigt die emotie ook om: de app gebruiken is een daad van weerstand. Van weerbaarheid.
De verschillende thema’s en situaties in de creaties tonen wat we weer willen, wat we missen, wat we weer dreigen te verliezen ook. Maar meteen reiken we het middel aan dat iedereen mee in staat stelt de situatie in handen te nemen. Hoe? Door de app te downloaden en te gebruiken.
Van sportactiviteiten en buurtfeesten tot reizen en naar het theater gaan: voor zo goed als elke context en voor elke doelgroep bedacht Absoluut een sprekend voorbeeld. De campagne is bovendien eindeloos aanpasbaar. Ook als de situatie verandert – en dat heeft ze al vaak gedaan – kan de campagne direct mee evolueren.

Simpel en vanzelfsprekend

‘Coronalert aan = samen corona verslaan.’ Een heldere slogan voor een duidelijke strategie. Geen technische poespas, geen technologiecampagne, maar mensentaal. Zo zal de app in no time thuishoren in het bekende rijtje van hygiënemaatregelen. Niet meer, niet minder. Was je handen, draag een mondmasker, hou anderhalve meter afstand en … installeer en gebruik de app. Yes, we zijn klaar om er met z’n allen werk van te maken. Want wie kijkt er niet naar uit om opnieuw gaan supporteren voor zijn favoriete ploeg of zijn glimlach te tonen op bus of trein?
De campagne is een gezamenlijk initiatief van alle Belgische overheden. Absoluut zorgde voor de strategie, creatie en productie. Elke regio bepaalde autonoom het mediabudget.

Meer info is te vinden op coronalert.be

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!