Absoluut schuldig aan de verdwijning van Carl De Vos

By 19 september 2018Radio, Social Media, TV
long03

Meer diversiteit in de media brengen. Een kolfje naar de hand van Absoluut en de Vlaamse overheid (team Gelijke Kansen). Ze lanceerden de vernieuwde expertendatabank.be bij mediamakers en journalisten door Carl Devos één dagje te laten verdwijnen. Gevolgd door een opmerkelijk filmpje met Carl in de hoofdrol én een mailing met een levensecht masker.

Geef toe: in de media komen vaak dezelfde experts aan het woord. Blank, mannelijk, veertigplusser. Gaat het over politieke kwesties, dan is de kans groot dat Carl Devos zijn zeg komt doen. Breekt het griepvirus uit, dan komt Marc Van Ranst de situatie toelichten. En duikt er ergens een economische crisis op, dan luisteren we met z’n allen naar de wijze woorden van Geert Noels. Dat moest veranderen volgens Absoluut en de Vlaamse overheid.

Want ook vrouwelijke experten of experten met een migratieachtergrond of handicap verdienen het om met hun expertise in de media aan bod te komen. Al die ‘non usual suspects’ kregen een plaatsje in de vernieuwde expertendatabank.

Uithangbord van de campagne is politiek expert Carl Devos. Bij lancering was hij een volledige dag onbereikbaar, zowel telefonisch als via mail. Wie hem toch probeerde te bellen, kreeg een voicemailbericht waarin Carl zelf suggereert om ook eens aan andere experten te denken. Stuurde je hem een mail, dan kreeg je een out-of-office met diezelfde boodschap.

Meer info is te vinden op www.expertendatabank.be.

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!