Absoluut wegwijs in zoektocht naar erkende assistentiewoningen

Dansend koppel_persbericht

Een assistentiewoning is een uitstekende investering, voor jezelf of voor je ouders. Dat weet zo ongeveer iedereen. Maar weet je ook waarop je moet letten als je zo’n woning huurt of koopt? Met een handige checklist begeleidt communicatiebureau Absoluut jong en minder jong bij de zoektocht naar een assistentiewoning op maat.

Zeg niet zomaar ‘serviceflat’ tegen een erkende assistentiewoning. Het verschil? Een erkende assistentiewoning beschikt verplicht over een noodoproepsysteem, crisiszorg, overbruggingszorg, een woonassistent en een ontmoetingsruimte. Die voorwaarden zijn lang niet altijd vervuld in elke flat die in de vastgoedbijlages als ‘assistentiewoning’ wordt aangeprezen. Bij de ene zit het zus, bij de andere zo. En hoe weet je als consument wat je kan verwachten?

Samen met het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid, maakte Absoluut een checklist op die mensen helpt om een doordachte beslissing te nemen. Die checklist is vanaf vandaag raadpleegbaar via checkassistentiewoning.be.

Een hele campagne leidt mensen naar die checklist. De insteek: ‘woon gerust, ook als je nog graag een danske placeert of je spieren losgooit’. Twee teaserfilmpjes worden gedurende twee weken volop ingezet op de regionale zenders, Kanaal Z en via social. Er verschijnen advertenties in Deze Week (vroegere Streekkrant). Hautekiet wijdt een uitzending aan het topic op Radio 1. De Inspecteur (Radio 2) ging zelf op onderzoek. En een folder op grote oplage wordt breed verspreid door de overheid.

Meer informatie op checkassistentiewoning.be.

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!