Absoluut tijd om af te ronden

long01

Vanaf 1 december is het verplicht om cashbetalingen af te ronden op 5 cent. De munten van 1 en 2 cent blijven wel nog geldig als betaalmiddel. Voor deze nationale campagne bundelden de FOD Economie en Absoluut de krachten..

Tot nu toe mochten handelaars cashbetalingen vrijblijvend afronden, maar vanaf vandaag verandert dat. Voortaan is het verplicht om cashbetalingen af te ronden op 5 cent. Geen zorgen: de 1 en 2 eurocentjes blijven wel bestaan én je mag er nog steeds mee betalen. De regels om af te ronden zijn simpel: eindigt je bedrag op 3,4,8 of 9, dan rond je af naar boven. Bij een bedrag op 1,2,6 of 7 is het naar beneden.

Absoluut maakte affiches met geïllustreerde centjes in de hoofdrol. De affiches werden vertaald naar drie talen en verspreid in stations, op bushokjes en planborden. Daarnaast lanceerde het communicatiebureau ook een radiospot waarin de regels duidelijk worden uitgelegd. De spot wordt in Vlaanderen uitgezonden op Q-music, Joe FM, Radio 2 en Studio Brussel, in Wallonië op o.a. Vivacité, Cl         assic 21 en La Première en in de Duitstalige Gemeenschap op BRF 1 en BRF 2. Verder op het programma: een social campagne met de geanimeerde affiches en de ontwikkeling van het nodige partnermateriaal. Meer informatie vind je op tijdomafteronden.be.

Meer info is te vinden op tijdomafteronden.be

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!