Absoluut solidair met de wereld

Schermafbeelding 2020-05-06 om 14.36.38

Intussen zitten we al 8 weken lang in ons kot. Gelukkig maar. Want wat als we geen kot hadden? Een virus kent geen grenzen, en dus voelt ook het Zuiden de hete adem van het coronavirus in zijn nek. Alleen zijn de omstandigheden daar vaak minder gunstig dan hier. Geen zeep, geen proper water, geen dokters en geen huis om binnen in te blijven. 11.11.11 lanceert daarom – samen met bijna 200 organisaties – een oproep tot wereldwijde samenwerking en solidariteit met de meest kwetsbaren. Absoluut zorgde mee voor de communicatiecampagne.

Eén ding is zeker: in de strijd tegen het virus zijn we maar zo sterk als de zwakste schakel. Samen met de Franstalige tegenhanger CNCD, lanceert 11.11.11 daarom een campagne die oproept tot internationale solidariteit. Met de straffe boodschap ‘Een virus kent geen grenzen, solidariteit gelukkig ook niet’, onderstreept de koepel voor de Noord-Zuidbeweging het belang van structurele ontwikkelingssamenwerking. Ook in tijden van corona.

Om het statement onder de aandacht te brengen, ontwikkelde Absoluut samen met De Kwekerij een een video. Eentje volledig naar analogie met de bestaande overheidsfilmpjes waarin richtlijnen rond corona worden uitgestuurd. Want hoe was je je handen als er geen proper water is? Hoe ga je naar de dokter als er geen dokters zijn? Hoe val je terug op tijdelijke werkloosheid als er geen sociaal vangnet is? Een belangrijke boodschap om bij stil te staan. Met de aanvullende hashtag en het label #togetheragainstcorona geven we de oproep tot solidariteit online alvast een duwtje in de rug.

Bijna 200 Belgische organisaties en initiatieven scharen zich achter de campagne. Absoluut zorgde voor een toolkit, zodat al deze organisaties over de nodige assets beschikken om de social media campagne te ondersteunen. We stuurden een meeslepende video, krachtige copy, een helder label en een standpunt als een rots de wereld in. Samen gaan we absoluut voor solidariteit!

Voor het integrale statement met ondertekenaars kan je terecht op: www.solidariteitkentgeengrenzen.be

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!