Absoluut richt Bridgeneers op en trekt naar London

Bridgeneers-Piccadilly3

Communicatiebureau Absoluut heeft in London een nieuw bureau opgericht onder de naam Bridgeneers, bruggenbouwers met een knipoogje naar Brexiteers. Bridgeneers heeft één scherp afgelijnde opdracht: bedrijven en organisaties Brexit-proof maken door betere communicatie. Bridgeneers is ‘single purpose & time limited’ en zal één jaar bestaan. Absoluut zet eigen mensen in, en werkt samen met een reeks UK-specialisten.

Op 29 maart 2019, is de Brexit een feit. Wellicht. In één of andere vorm. Met een soort overgangsregeling. Waarschijnlijk. Niemand weet wat het nu worden zal. Het Brexit-proces munt uit in chaos. Bedrijven en organisaties voelen vandaag al de eerste effecten van die chaos. Opvallend is dat nog maar weinig bedrijven echt bezig zijn met Brexit, op zeer grote bedrijven na. Ze wachten af. Wie is wel actief? Advocaten, boekhouders en consultants van diverse pluimage. The usual suspects.

Chaos weegt op relaties. Klanten, leveranciers, personeel, prospects, enz. : ze zijn zenuwachtig. Nochtans kan een goede relatie een storm doorstaan. En communicatie is dé manier om aan die verschillende relaties te werken. Dat is de roeping van de Bridgeneers. Aan welke kant van het Kanaal of de Brexit je ook zit: goeie banden en sterke bruggen, die brengen soelaas. En je kan er sterker uitkomen. Zeker als de concurrentie blijft wachten.

Bridgeneers bedient klanten uit België en de UK, maar ook de rest van de EU in hun UK-EU relaties. De Bridgeneers hebben zich gevestigd in East London, vlakbij de innovatie van The Silicon Roundabout en de financiële wereld van The City. Hun permanente bruggenhoofd ligt in de creatieve hotspot van Shoreditch, netjes tussen Mother en W+K in. Maar de Bridgeneers vertrekken vanuit een totaal ander soort denken & handelen, en hebben hoegenaamd geen ambitie om zich een plaats te verwerven in de Londonse advertising scene. Zelfs ‘advertising’ zien ze als brute tool voor een delicate operatie.

Het Bridgeneers team bestaat uit diverse mensen van Absoluut en de digitale experts van Absoluut Zulu. De voorbije maanden hebben ze een netwerk van contacten en partners uitgebouwd in de UK voor ‘local knowlegde & support’, zoals het hooggespecialiseerde PR bureau Missive. Ook Interpartners, het netwerk waarbij Absoluut aangesloten is, ondersteunt actief. De Bridgeneers zijn al aan de slag voor de bestaande klantenportfolio van Absoluut en Absoluut Zulu en heeft verschillende prospecten in de pipeline.

Meer info is te vinden op www.bridgeneers.co.uk

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!