Absoluut reikt samen met ‘Belofte van het Jaar’ en Rode Duivel Yari Verschaeren Witte Schoen uit

vlcsnap-2020-01-28-14h07m22s673 copy

Wie was afgelopen jaar de beste teamspeler? Wie viel op door zijn memorabele prestatie? En wie hield het hoofd koel desondanks de vele stresserende momenten? Kortom: wie verdient die felbegeerde Schoen? En nee. Niet dat gouden exemplaar. Wél de Witte Schoen. Een initiatief van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin van de Vlaamse overheid in samenwerking met het Leuvense communicatiebureau Absoluut.

Na de Gouden Schoen, nu de Witte! De Witte Schoen wordt uitgereikt aan iemand die afgelopen jaar een opmerkelijke prestatie heeft geleverd binnen de zorg- en welzijnssector. De eer om de Schoen uit te reiken valt toe aan niemand minder dan ‘Belofte van het Jaar’ en Rode Duivel Yari Verschaeren. Hij vertelt in een videoboodschap waarom Robbie Dhondt, student verpleegkunde aan de UCLL, dit jaar de schoen verdient. Robbie zette samen met vier medestudenten het project ‘KOPA beer’ op poten. Met dit project willen zij de aandacht vestigen op kwetsbare ouderen met een psychiatrische aandoening.

Twee jaar geleden reikte Absoluut samen met Rode Duivel Dries Mertens de allereerste Witte Schoen uit. Aan Rita Passchyn, verpleegkundige in woonzorgcentrum De Wingerd. Nadien reikte ook Davy de Fauw, voetballer bij Zulte Waregem, de Schoen uit. Want werken in de zorgsector levert misschien geen joelende fans of miljoenentransfers op, maar verdient wel maatschappelijke erkenning.

De uitreiking kadert in de wervingscampagne ‘Ik ga ervoor’ van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin van de Vlaamse overheid.Tot 2026 zijn er jaarlijks 46.000 bijkomende jobs in de zorg- en welzijnssector. Een hele uitdaging om die ingevuld te krijgen.

Alle info op www.ikgaervoor.be

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!