Goesting om terug aan de slag te gaan?

long03

In 2018 waren er 415.000 langdurig zieken in België, blijkt uit cijfers van het RIZIV. Terugkeren naar je werk na zo’n lange afwezigheid, dat is voor niemand een gemakkelijke opdracht. Daarom lanceert de federale overheid een informatie- en bewustmakingscampagne voor werknemers én werkgevers, in samenwerking met het Leuvense communicatiebureau Absoluut.

In 2018 waren er 415.000 langdurig zieken in België, blijkt uit cijfers van het RIZIV. Een nieuw record. Al voelt dit record niet meteen aan als iets positiefs. Sinds begin 2017 hebben werknemers wel de mogelijkheid om – tijdens of na hun ziekte – in een re-integratietraject te stappen. Tijdens zo’n traject worden alle opties bekeken om terug aan de slag te gaan, op hun eigen tempo. Zo kunnen werknemers – al dan niet tijdelijk – aangepast of ander werk doen. Op die manier wordt er voldoende tijd gelaten voor hun herstel en rust.

Terug beginnen werken op je eigen tempo, zonder je te forceren. Die boodschap stak Absoluut in een campagnefilm die wordt ingezet op weeraandeslag.be, sociale media en in een Google search campagne. De insteek: “Nog niet 100% maar wel goesting om weer aan de slag te gaan?”. Ook de vaak voorkomende bezorgdheden van langdurig zieken worden uitgelicht in het filmpje: “Ga ik nog meekunnen met de rest?”, “Wat gaan mijn collega’s zeggen?”. Daarnaast werden er testimonials opgenomen. Personen die zélf langdurig ziek zijn geweest vertelden over hun struggles en hoe zij uiteindelijk terug aan de slag zijn gegaan. Op hun eigen tempo, uiteraard.

Meer info is te vinden op www.weeraandeslag.be
De testimonials vind je op weeraandeslag.be/videos

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!