Absoluut en Vlaamse overheid zetten Vlaamse sociale bescherming in de kijker

Socialebescherming_pancartes_NIEUW_Page_2

De Vlaming krijgt elk jaar een overschrijving van 51 euro voor de zorgpremie in de brievenbus. Maar waarvoor dient die eigenlijk? Om alle onduidelijkheden rond de zorgpremie van de baan te ruimen, lanceren communicatiebureau Absoluut en de Vlaamse overheid vandaag een nieuwe campagne. Want met de zorgpremie verbeteren we met z’n allen het leven van zo’n 300.000 zorgbehoevenden.

Wie ziek is, kan in ons land rekenen op de sociale zekerheid. Zo krijg je dokterskosten, medicatie en andere ziektekosten terugbetaald. Maar wat als je gedurende een langere periode veel zorg nodig hebt? Wel, dan krijg je een financiële tegemoetkoming van de Vlaamse sociale bescherming. En die bestaat dankzij de zorgpremie. De zorgpremie is de jaarlijkse solidaire bijdrage van 51 euro die elke Vlaming ouder dan 26 jaar betaalt. Zo houden we zorg betaalbaar voor iedereen. Want zeg nu zelf: zorgen voor elkaar, da’s toch normaal?

Dat is meteen ook de insteek van de campagne die het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid en communicatiebureau Absoluut vandaag lanceren. De campagne bestaat uit een tv-spot, folders, affiches en een socialmediacampagne met verschillende filmpjes.

Meer info is te vinden op www.vlaamsesocialebescherming.be.

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!