Absoluut en Vlaamse overheid lanceren campagne rond zelfzorg

Header

Jongeren kijken op naar hun Instagramidolen met ‘het perfecte leventje’. Logisch dus dat ze zich een buitenbeentje voelen als hun eigen leven er heel wat minder vrolijk uitziet. En dat is nergens voor nodig, zo klinkt het in de nieuwe campagne van het departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en communicatiebureau Absoluut. Want gewoon goed voor jezelf zorgen vermijdt al veel (psychologische) problemen.

‘Hoe gaat het écht met jou?’ betekent niet ‘Hoe ziet je leven eruit op Instagram?’. Want op sociale media verzwijgt een beeld soms meer dan 1.000 woorden. Nee, het is belangrijk dat je ‘in het echt’ goed en bewust voor jezelf zorgt om psychologische problemen te vermijden. Bijvoorbeeld door te praten met vrienden, iets nieuws te proberen of te sporten. Daarom lanceren communicatiebureau Absoluut en de Vlaamse overheid vandaag een campagne rond zelfzorg bij jongeren van 16 tot 24 jaar.

De boodschap is klaar en duidelijk: leef zonder filter en praat over hoe het echt met je gaat. Nora Gharib, hoofdrolspeelster in de nieuwe film ‘Patser’ van Adil el Arbi en bekend van K3 zoekt K3, neemt met veel plezier het meterschap op zich. Binnenkort brengt ze trouwens het boek ‘Heavy Sh!t’ uit over psychologische problemen bij jongeren. De volledige zelfzorgcampagne bestaat uit een campagnewebsite met tips, affiches, een socialmediafilmpje en een samenwerking met Generation M op MNM. In dat woensdagavondprogramma laat Karolien Debecker het topic uitgebreid aan bod komen.

Meer info op leefzonderfilter.be

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!