Absoluut en Dries Mertens reiken Witte Schoen uit

dries

Over een dikke twee weken weten we wie de Gouden Schoen wint, maar vandaag reikten Rode Duivel Dries Mertens en communicatiebureau Absoluut de Witte Schoen al uit. Dries Mertens verraste zijn buurvrouw Rita met de trofee in Woonzorgcentrum De Wingerd in Leuven.

Absoluut verbaasd was Rita toen Dries Mertens – haar vroegere buurjongen – haar de Witte Schoen overhandigde. Rita Passchyn werkt al bijna 30 jaar als verpleegkundige in Woonzorgcentrum De Wingerd in Leuven. Elke dag geeft ze er het beste van zichzelf om het leven van personen met dementie aangenamer te maken.

Dat verdient respect, zo vonden Dries Mertens en het Leuvense communicatiebureau Absoluut. Samen met de bewoners van Woonzorgcentrum De Wingerd verrasten ze Rita met een ‘Witte Schoen’ en zetten ze haar in de bloemetjes voor haar harde werk.

De uitreiking van de Witte Schoen kadert in de wervingscampagne ‘Ik ga ervoor’ van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin van de Vlaamse overheid. Tegen 2022 komen er in de zorgsector 60.000 jobs bij. Een hele uitdaging wordt het om die allemaal ingevuld te krijgen, zeker omdat er nu al meer dan 1.000 verpleegkundigen tekort zijn.

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!