Absoluut en 1712 slaan de handen in elkaar tegen partnergeweld

Schermafbeelding 2019-02-14 om 17.20.41

Het taboe rond partnergeweld bij senioren doorbreken, dat doet Absoluut in de nieuwe campagne van 1712. De hulplijn die je belt, met vragen over geweld. De campagne in opdracht van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin wordt gelanceerd op 15 juni, de Internationale Dag tegen ouderenmisbehandeling.

Senioren zijn een extra kwetsbare groep als het op geweld aankomt. Niet alleen fysiek, maar ook minder zichtbaar psychisch, seksueel en zelfs financieel geweld. De misbruikplegers zijn meestal bekenden zoals mantelzorgers, kinderen of kennissen. Maar er is één persoon die met elke vorm van geweld wegkomt: je partner. Want die zou je nooit proberen te kwetsen, toch?

‘Is jouw partner geweldig of gewelddadig?’ Die choquerende vraag zet meteen de toon van de nieuwe 1712-campagne. Centraal staat een filmpje waarin handen van senioren alle vormen van partnergeweld uitbeelden. Het filmpje wordt uitgezonden op alle regionale zenders en ingezet op sociale media. De affiches worden verspreid via de partners van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Ten slotte gaf Absoluut het logo van 1712 een nieuwe, frisse uitstraling.

Meer info is te vinden op 1712.be 

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!