Absoluut een eer: het Wereldforum Sociale Zekerheid in België!

long02

152 landen, 1350 CEO’s, ministers, beleidsmakers en decision makers, 75 sessies
en 135 sprekers: dat is het World Social Security Forum (WSSF) in een notendop. Het wereldforum, georganiseerd door de International Social Security Association (ISSA) en de Belgische openbare instellingen van sociale zekerheid (OISZ), vindt plaats van 14 tot 18 oktober in de Square, Brussel. De samenwerking tussen Absoluut en partner Sylvester zorgden voor een meer dan geslaagd event.

Dit wereldforum hosten is een grote eer. Zeker omdat het Belgische socialezekerheidssysteem één van de meest vooruitstrevende van Europa is. Het gastheerschap wordt voor rekening genomen van de Belgische openbare instellingen van sociale zekerheid (OISZ). En – toeval of niet – net dit jaar blaast de sociale zekerheid in ons land ook 75 kaarsjes uit.

Absoluut stond in voor het concept, de branding en de communicatie rond het event. De rode draad doorheen het wereldforum: de metafoor van het groene doek. Het doek vangt je op in elke levensfase waarin sociale zekerheid een rol speelt. Als je je arm breekt, verandert het doek in een draagdoek. Pas bevallen? Het doek houdt je baby warm. En ook als je op pensioen gaat, is het groene doek daar – in de vorm van een hangmat deze keer. In elke situatie staat het doek – net zoals de sociale zekerheid – voor je klaar. De metafoor werd over de hele lijn doorgetrokken, te beginnen met de uitnodiging voor het event.

ISSA formuleerde ook de tien globale challenges van sociale zekerheid. De OISZ selecteerde vier uitdagingen. Om deze thema’s én sprekers te introduceren, werden er video’s gelanceerd. Daarin staat het Belgische socialezekerheidssysteem centraal, en meer bepaald hoe ons land de uitdagingen in kwestie aanpakt. Daarnaast stond het communicatiebureau in voor alle content en de opmaak van het magazine, vertaald naar maar liefst vijf talen en verdeeld op het event zelf. En ook voor de hele branding, aankleding en look en feel van het wereldforum. De praktische uitwerking en logistieke organisatie lag in handen van partner Sylvester.

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!