Charlien in Congo voor een boem van een campagne

long00


Ik ben omdat wij zijn. Hey hey hey!
De nieuwste van Tourist LeMC al gehoord? Wat een schijf! Maar die Congolese uptempo beats en rake lyrics komen er niet vanzelf. Samen met 11.11.11 en Tourist LeMC, ofwel Johannes Faes voor de vrienden en medereizigers, ben ik naar Oost-Congo getrokken. Niet om ‘den Tourist’ uit te hangen, maar wel om een boem van een campagne voor 11.11.11 te maken, zoals Johannes zou zeggen.

Op het programma: een videoclip voor het campagnelied, een TV-spot en twee documentaires. Een stevig programma. Maar ongelooflijk hoeveel goesting ik erin had.

Alles is voorbereid, uitgeschreven en afgesproken. Maar eenmaal gearriveerd, besef ik al snel: “Dit wordt spannend.” Want in Congo gaat er niets volgens script. Ik ben benieuwd naar welke plaatsen de krakkemikkige wegen ons zullen brengen en hoe dit avontuur zal aflopen.

En toch is het belangrijk daar te zijn. Samen met 11.11.11 willen we changemakers een podium geven. Te beginnen bij vrouwenrechtenactiviste Passy en radiomaker Thaïs. Ik ontmoette deze twee straffe changemakers die voor niets of niemand terugdeinzen. Die volop gaan voor positieve verandering in eigen land. Gewoonweg buitengewoon straf.

Acht dagen later zit het erop. Terug naar huis. Met een valies vol indrukken en inspirerende ontmoetingen. Blij gezond en wel thuis te zijn. En nu, een maand later, kijk ik naar de videoclip van Tourist LeMC. En ben ik zó fier. Op alles wat we hebben klaargespeeld.

Wat een reis.
Charlien

Ontdek hier onze campagne

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!