Absoluut beschermd tegen HPV

long01

Kinderen en stilzitten? Geen gouden combinatie. Hun benen staan vaak vol littekens, bulten en schrammen. En als ouder weet je het: je kan ze toch niet tegen alles beschermen. Maar wél tegen het humaan papillomavirus (HPV). Om ouders te overtuigen van het belang van vaccinaties, lanceert het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid een nieuwe sensibiliseringscampagne. En daarvoor werken ze samen met het Leuvense communicatiebureau Absoluut.

HP-watte?

Nog nooit gehoord van HPV? Dan zal het je verbazen dat meer dan 80% van de mensen vroeg of laat een HPV-infectie oploopt. Maar in de meeste gevallen merk je daar helemaal niets van. Op lange termijn kunnen sommige types van HPV kankers veroorzaken: baarmoederhalskankers, maar ook bijvoorbeeld mond- of keelkanker.

Goed nieuws: in Vlaanderen is er voor alle meisjes en – nieuw vanaf dit jaar ook – jongens in het eerste jaar secundair onderwijs een gratis vaccinatie tegen HPV. Op dat moment zijn jongeren vaak nog niet in aanraking zijn geweest met het virus via seksueel contact. Later vaccineren kan ook, maar niet met de gratis vaccins en niet door het CLB.

Je kan ze niet tegen alles beschermen. Maar wel tegen HPV.

Vooraleer er gevaccineerd kan worden, moeten ouders natuurlijk hun toestemming geven. Voor hen lanceert het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid een nieuwe campagne. Insteek: ‘Je kan ze niet tegen alles beschermen. Maar wel tegen HPV’.

  • In een spot op Eén, VTM en Vier, zien we typische fails die kinderen soms maken: vallen uit bomen, van hun skateboard, van de trampoline. Op social (Facebook en YouTube) en de kanalen van DPG media (HLN, Nina, De Morgen, Q, Humo, VTM Go) wordt de spot specifiek getarget op de ouders.
  • Maarten Vangramberen – sportjournalist bij de VRT en papa van Felix, die dit jaar naar het eerste middelbaar gaat – vestigt de aandacht op de campagne en roept ouders op om net als hij toestemming te geven.
  • Elke ouder van een kind in het eerste middelbaar, kreeg bij de start van het nieuwe schooljaar een brief + folder mee.
  • En wie zoekt via Google, komt via search ads, meteen op de juiste informatie over het virus terecht.

Meer info is te vinden op www.laatjevaccineren.be

De getuigenis van Maarten Vangramberen vind je hier.

Absoluut overtuigd? Dan leren we je graag kennen!